Općina Virje

Novosti


Natrag

Održana početna konferencija projekt Zaželi – provedi!2

  • Novosti
  • Objavljeno: Utorak, 23. veljače 2021.

#

Dana 23.  veljače  2021. godine s početkom u 10,00 sati u Društvenom domu u Virju, Trg dr. Franje Tuđmana bb održana je početna konferencija projekta Zaželi – Program zapošljavanja žena u Općini Virje pod nazivom Zaželi – provedi!2

UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA: 781.020,00 HRK

IZNOS POTPORE EUROPSKE UNIJE: 781.020,00 HRK

Projekt je u potpunosti financiran iz sredstava Europske unije, Europskog socijalnog fonda Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

TRAJANJE PROJEKTA:  15 mjeseci, od 11.01.2021. do 11.04.2022.

Partneri na projektu: Hrvatski zavod za zapošljavanje i Centar za socijalnu skrb Đurđevac

Ugovor o financiranju projekta, kodni broj UP.02.1.1.13.0348 potpisan je s danom 11.01.2021., a potpisali su ga načelnik Mirko Perok u ime Općine Virje, ministar Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović  i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar u ime Posredničkog tijela 2.

 
Ovaj projekt je nastavak projekta Zaželi – provedi! koji je Općina Virje s 1. prosinca 2020. završila a koji je trajao 2 godine. Cilj je zaposliti u lokalnoj zajednici na 12 mjeseci 9 teže zapošljivih žena s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem s područja Općine Virje te time unaprijediti njihov radni potencijal, ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i povećati njihova konkurentnost na tržištu rada. Istovremeno, cilj je i potaknuti socijalnu uključenost i povećati razina kvalitete života za 70  starijih i nemoćnih osoba kojima je potrebna potpora i podrška u obavljanju svakodnevnih aktivnosti, pomoć u kućanstvu te pratnja i pomoć u njihovoj socijalnoj integraciji. Također, u okviru projekta korisnicima se osiguravaju mjesečni paketi higijenskih i kućanskih potrepština.    

Od potpisa ugovora provedeno je niz aktivnosti kao npr. postupak nabave kućanskih i higijenskih potrepština, izrada vizuala projekta te ishođenje suglasnosti na iste, izrađen je plan nabave i plan zahtjeva za nadoknadu sredstava, nabava opreme za žene, natječaj za zapošljavanje žena, utvrđivanje prava korisnika na ulazak u ovaj projekt i slično.

Početak rada žena je od 1. ožujka 2021. na vrijeme od 12 mjeseci a u tom razdoblju provedbe projekta žene će se kao osposobljene njegovateljice brinuti za 70 korisnika s područja Općine Virje.

Rad sa korisnicima usmjeren je na pomoć u pripremi obroka, brigu o higijeni, pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava i potreba, pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima, razgovor i druženje. Iznos odobrenih sredstava obuhvaća, osim plaća žena, i trošak upravljanja projektom, nabavu opreme za žene, njihove radne odjeće i obuće te trošak nabave osnovnih higijenskih i kućanskih potrepština za korisnike mjesečno tijekom 12 mjeseci  brige o korisnicima.

VODITELJICA PROJEKTA:

 Kristina Filipović

Skip to content