Općina Virje

Novosti


Natrag

Održana 5. virovska Noć muzeja bogatim programom na temu sporta

  • Novosti
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 29. siječnja 2018.

#

Virje je sa svojim Zavičajnim muzejom Virje i ove godine sudjelovalo u Noći muzeja 2018. Tema ovogodišnje Noći muzeja bila je sport – tema o kojoj Virje itekako ima što govoriti i pokazati. Noć muzeja otvorio je HPD Ferdo Rusan s dvije varijante sportskih himni Virja. U prostoru kino dvorane, posjetitelji su se prisjetili svojih mlađih dana kada su polazili kino ili su, posebice oni mlađi, imali  priliku vidjeti kino dvoranu prvi puta. Ovom prilikom, u organizaciji HD Design, Avik Shanich pripremio je petominutni film o Virju kao posebnoj i bogatoj točci na kugli zemaljskoj a koji je oduševio sve prisutne u prepunoj dvorani.

Nadalje smo ugostili uvaženog biciklista, Virovca Ivana Levačića, biciklističku legendu koji je govorio o svojim biciklističkim uspjesima, nagradama i doživljajima kroz dugugodišnje bavljenje biciklizmom a mladi biciklisti Tomislav Gregurić i braća Mario i Bruno Kodba, predstavili su svoje putovanje biciklima od Virja, preko Budimpešte i Bratislave do Beča.

Tijekom večeri, na temu Sport u Podravini govorio je redoviti gost Noći muzeja, prof. Nikola Cik koji je na zanimljiv način govorio o počecima tjelovježbe u Podravini s naglaskom na Virje te o vrlo dugoj tradiciji sportskih društava u Virju.

Nadalje, Sportsko društvo „Podravac“, predavači Željko Horvat, Mišel Ivančin i Nataša Sušanj govorili su o osnivanju SD „Podravac“, o usponima i padovima kroz svoju povijest te o osvojenim nagradama naših nogometaša, košarkašica i košarkaša. Posjetitelji su, ovom prilikom,  mogli vidjeti  dio iz bogate kolekcije pehara i medalja virovskih sportaša.

Večer je završila u smirenijem tonu, uz melodije zabavne glazbe koje su za posjetitelje priredili Klara i Josip Kapitanić a tijekom večeri, posjetitelji su se mogli okrijepiti štruklima, kobasicama, kuhanim vinom i čajem, a potom i toplim kakao i keksima.

Općina Virje zahvaljuje svim sudionicima na sudjelovanju i doprinosu programu te svim posjetiteljima koji su svojim dolaskom obogatili Noć muzeja 2018!

Galerija fotografija

Skip to content