Općina Virje

Novosti


Natrag

Odobrena nova sredstva za financiranje projekata

  • Novosti
  • Objavljeno: Utorak, 18. prosinca 2018.

#

Općina Virje je ovih dana primila obavijesti o odobrenim novim sredstvima za projekt u tijeku i jedan novi projekt.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU odobrilo je novih 150.000,00 kuna za dovršetak adaptacije društvenog doma u Šemovcima. Ukupna vrijednost projekta je oko 620.000,00 kuna a Ministarstvo je početkom godine odobrilo 200.000,00 kuna te s ovim novim sredstvima, projekt sufinancira sa više od 50% u 2018. godini. Ugovor o sufinanciranju za dodatna sredstva, dana 18.12.2018. potpisao je načelnik Mirko Perok u prostorijama Ministarstva te se do kraja godine očekuje i njegova realizacija. Sami radovi na adaptaciji su pred završetkom tako da će Šemovci i Općina Virje biti bogatija za jedan novouređeni društveni dom s popratnim prostorijama i salom za održavanje svečanosti.

Također je primljena obavijest da je odobren projekt izgradnje reciklažnog dvorišta koji je Općina prijavila početkom studenog ove godine. Trošak izgradnje je oko  2,3 milijuna kuna od čega će Europska unija sufinancirati s oko 85%. Projektiranje reciklažnog dvorišta sufinancirao je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost s oko 50% sredstava.

Predana je i prijava na natječaj LAG-a Podravina za rekonstrukciju sportskog parka – svlačionica u vrijednosti oko 140.000,00 kuna, odluka se očekuje u prvom kvartalu iduće godine.

 

Skip to content