Općina Virje

Novosti


Natrag

Obilježena 5. godišnjica postojanja Narodne knjižnice Virje

  • Novosti
  • Objavljeno: Četvrtak, 08. studenoga 2012.

#

Povodom Martinjskih dana Općine Virje i Mjeseca hrvatske knjige 2012., u ponedjeljak 05. studenoga 2012. u Narodnoj knjižnici Virje održana je svečanost obilježavanja 5. godišnjice postojanja Narodne knjižnice Virje kao samostalne ustanove  i 134. godišnjice organiziranog knjižničarstva u Virju.

Brojne okupljene goste pozdravili su načelnik Općine Virje Mirko Perok i Vesna Peršić Kovač, stručna savjetnica za kulturu, znanost, sport i tehničku kulturu u Koprivničko-križevačke županiji, a uz mr. Dražena Podravca i Ljiljanu Vugrinec, višu knjižničarku i voditeljicu Županijske matične službe Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica te kratkometražni film o knjižnici koji su pripremili polaznici Medijske grupe OŠ prof. Franje Viktora Šignjara Virje s voditeljicom Katarinom Franjo, svi Virovci, stanovnici Općine Virje i njihovi gosti iz Koprivnice, Đurđevca i Zagreba prisjetili su se kako je to bilo prije pet godina, kad je osnovana i obnovljena današnja knjižnica, ali i kako je to bilo prije 2007., u vrijeme kad je marljivo radila virovska čitaonica s knjižnicom.

Gostima su predstavljeni i nova web stranica Narodne knjižnice Virje (www.narodna-knjiznica-virje.hr) i vizualni identitet knjižnice autora Tomislava Turkovića, dipl. dizajnera; predstavljena je i fotomonografija „Skrivena Moslavina“ mladoga autora Luke Tomca koja je oduševila publiku, a za koju je Turković radio grafičko oblikovanje, te je naposljetku otvorena izložba radova Tomislava Turkovića koja će se moći razgledati u Narodnoj knjižnici Virje do 05. prosinca 2012. godine. Izložbu čini izbor Turkovićevih radova nastalih u posljednjih pet godina. Riječ je prije svega o plakatima koje je radio za Umjetničku galeriju Dubrovnik, Kuću Bukovac, Zelenu akciju, multikulturalni festival Mnogo u malom, Glumišnu družinu Virje i mnoge druge, a također se mogu pogledati i prelistati katalozi izložbi te publikacije za koje Turković potpisuje dizajn i grafičko oblikovanje.

Skip to content