Općina Virje

Novosti


Natrag

Obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana u vrtiću

  • Novosti
  • Objavljeno: Utorak, 12. rujna 2017.

#

Povodom dana osnivanja Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO-a), krovne sportske organizacije, svake godine 10. rujna obilježava se Hrvatski olimpijski dan (HOD), proslava olimpizma i sporta.

U obilježavanje HOD-a uključila su se već tradicionalno djeca i odgojiteljice Dječjeg vrtića Zrno Virje.

U ponedjeljak, 11. rujna, bijelim majicama su na simboličan način predstavljali mir, prijateljstvo i razumijevanje među ljudima, kao što to čini i „zastava prijateljstva“, olimpijska zastava bijele boje s pet isprepletenih krugova koji predstavljaju pet kontinenata: Afriku, Aziju, Ameriku, Australiju i Europu.

Veći broj djece je i ove godine u vrtić stiglo sa svojim biciklićima, romobilima i rolama te su zajedno s okupljenim roditeljima sportske aktivnosti započeli zagrijavanjem. Djeca su mogla uživati u košarci, nogometu, povlačenju užeta, poligonu prepreka, bacanju loptice te vožnji igralištem. Po povratku u vrtić, djeca su nastavila obilježavanje upoznavanjem sa različitim rekvizitima pojedinih sportova.

Obilježavanjem Hrvatkosg olimpijskog dana potaknuli smo djecu na razne sportske aktivnosti kojima poboljšavaju svoje zdravlje i kvalitetu života uopće.

Skip to content