Općina Virje

Novosti


Natrag

Novi raspored odvoza miješanog komunalnog otpada

  • Novosti
  • Objavljeno: Petak, 04. siječnja 2019.

#

Obavještavaju se mještani s područja Općine Virje da od 1. siječnja 2019. vrijedi novi raspored odvoza miješanog komunalnog otpada. Odvoz će obavljati tvrtka Drava Kom d.o.o. i to svakog drugog tjedna na području cijele Općine Virje a papir i plastiku skupljat će prema  dosadašnjem rasporedu, prilikom posljednjeg odvoza miješanog komunalnog otpada u mjesecu.

Napominjemo da je obveza odvojenog prikupljanja otpada propisana Zakonom o gospodarenju otpadom i podzakonskim aktima te su Općina Virje kao jedinica lokalne samouprave i stanovništvo obvezni prilagoditi se novim propisima.

U sljedećem razdoblju Drava Kom d.o.o. će izraditi upute o odvojenom prikupljanju otpadom, o pravilnom razvrstavanju otpada (miješani komunalni otpad, papir, plastika, biootpad) o rasporedu odvoza za cijelu godinu te će obaviti druge potrebne radnje, a sve s ciljem uređenja sustava gospodarenja otpadom sukladno Zakonu i s ciljem smanjenja količina prikupljenog otpada budući da će cijena odvoza ovisiti o količini prikupljenog odnosno predanog otpada.

Raspored odvoza za siječanj i veljaču 2019.:

  • Svake druge srijede u naseljima Šemovci, Hampovica, Rakitnica i Miholjanec, te u Virju ulice: Novigradska, Miholjanska, Gorička, Vinogradska, Kralja Tomislava, Vrbas, Andrije Hebranga, Franje Viktora Šignjara, Josipa Kucela i Trg bana Josipa Jelačića (9. i 23. siječnja i 6. i 20. veljače)
  • Svakog drugog četvrtka odvozit će se miješani komunalni otpad u ostalim ulicama na području mjesta Virja  kao  i  do sada ( 10. i 24. siječnja i 7. i 21. veljače)
  • Prilikom zadnjeg odvoza u mjesecu, odvozi se i papir i plastika.
Skip to content