Općina Virje

Novosti


Natrag

Noć muzeja u Virju donosi izložbu u kojoj sudjeluju i gledatelji

  • Novosti
  • Objavljeno: Petak, 21. siječnja 2022.

#

Ovogodišnja Noć muzeja, 28. siječnja, održat će se u hibridnom obliku. Kako bismo se istovremeno pridržavali mjera i priuštili našim mještanima iskustvo Noći muzeja i zajedništva koji nam naš Zavičajni muzej predstavlja, ove godine priređujemo hibridnu izložbu “Živo sjećanje”.

Fotografije iz fundusa Zavičajnog muzeja Virje digitalizirane su i prenesene na medij prikladan za izložbu na otvorenom. Takve će biti postavljene centrom Virja, uklopljene u prostor svakodnevice našeg mjesta. Svaka fotografija imat će svoj qr kod, skeniranje kojeg otvara tu istu fotografiju na Internetu. Ondje će, uz svaki virtualni izložak te on-line inačice izložbe, biti moguće ostaviti komentar. Cilj izložbe je da nam mještani zapišu svoja saznanja i uspomene o fotografijama prepoznaju li neku osobu, događaj ili mjesto koje je na fotografiji prikazano. Na taj način publika sudjeluje u prikupljanju informacija o fotografijama i samim time i prošlosti Virja. Svaki posjetitelj s nama gradi izložbu, a živo sjećanje ostat će sačuvano za budućnost.

Noći muzeja pridružuju se i Narodna knjižnica Virje radionicom za osnovnoškolce i Dječji vrtić Zrno Virje koji i ove godine postavlja svoj mali muzej u kojem su djeca i posjetitelji, i kustosi, i istraživači povijesti.

Skip to content