Općina Virje

Novosti


Natrag

Noć knjige u Narodnoj knjižnici Virje 23. travnja 2015

  • Novosti
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 20. travnja 2015.

#

Virje

Narodna knjižnica Virje Trg Stjepana Radića 1

MATINEJE

09:00 – 11:00 Mali pripovjedači

U Dječjem vrtiću “Zrno” održat će se pričaonica i radionica na temu “Zašto je važna priča za laku noć”. Kakva priča mora biti, kako se priča ili čita, tko je priča i kome… teme su o kojima ćemo razgovarati s našim predškolcima. U igri, djeca će i sama ispričati jednu priču za laku noć svojim plišanim prijateljima.

13:00 – 14:00 Autorsko pravo i intelektualno vlasništvu

Što je to autorsko pravo i intelektualno vlasništvo. Kako ga se može otuđiti i kako štititi. Koji su stvarni i svakodnevni primjeri u našim života. O svemu tome govorit će Ivanka Ferenčić Martinčić učenicima u Osnovnoj školi dr. Franje Viktora Šignjara Virje

09:00 – 16:00 Knjiga iznenađenja

Svi znamo kako je ponekad teško izabrati knjigu i kako nas ponekad najviše oduševi baš ona od koje smo to najmanje očekivali. U želji za ovakvim sretnim susretima čitatelja s knjigom, cijeli dan korisnici će moći posuditi “knjigu iznenađenja” – knjigu zamotanu tako da joj se ne vide autor ni naslov.

Knjiga iznenađenja dio je našeg “Seta za ugodnu noć s knjigom” kojeg u ovoj prilici poklanjamo korisnicima. Set se sastoji od toplog napitka, grickalica i jastučića za udobno smještanje tijekom čitanja.

300x250A

18:00 – 19:00 Priča za laku noć

Noć knjige u našoj knjižnici započinje pričaonicom za svu predškolsku djecu i njihove roditelje. Započnimo je najvažnijom od svih priča – pričom za laku noć!

19:00 – 20:00 Priča za neprospavanu noć

Uz ugodno druženje s polaznicima medijske grupe Osnovne škole Franje Viktora Šignjara razgovaramo o tome zašto mladi vole horror-priče i zašto ih čitaju. Naravno, i čitamo ih! Pripremite se za neprospavanu noć!

07:00 – 23:00 Zavirite između korica

Svi knjigoljupci znaju, ponekad je dovoljno tek nekoliko redaka da nas knjige namame u svoj svijet i ondje zadrže.

Caffe barovi Lotus, Ledi i Petica u Virju mjesta su gdje cijeli dan možete pronaći primamljive knjižne “teasere” i ulomke. Svi tekstovi označeni su samo QR kodom, a ako Vas zanima „što se dogodilo dalje“, knjige potražite u svojoj knjižnici.

i još: Čarolija u Noći knjige

Tko zna kakvi sve mali vilenjaci i druga čarobna bića obitavaju u knjižnici iza zatvorenih vrata! Možda se baš u Noći knjige dogodi neka čarolija i dočeka nas idućeg jutra. Saznajte s nama, jutro nakon Noći knjige.

Skip to content