Općina Virje

Novosti


Natrag

Najmlađi čuvari baštine

  • Novosti
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 19. siječnja 2015.

#

Pripreme za Noć muzeja u Virju su u punom jeku. Tako je ovaj tjedan održan i niz radionica za predškolce. U suradnji Dječjeg vrtića Zrno i Narodne knjižnice Virje održane su tri kratke pričaonice kojima je tema bilo čuvanje blaga.

Razgovorom o tome što je sve blago za nas osobno, za naše obitelji i za naše mjesto, predškolcima je predstavljen koncept čuvanja uspomena, tj. čuvanja naše baštine. Nakon razgledavanja sadržaja jedne škrinjice s blagom koju je djeci donijela knjižničarka, djeca su i sama predlagala što bi sve oni sačuvali u škrinjici i što je njihovo blago.

Nakon prvog djela susreta u sobama odgojnih skupina, vrtičarci su posjetili i Zavičajni muzej Virje. Izloženi predmeti iz života Virja i Podravine djeci su bili vrlo zanimljivi, a naročito stara kola, zipka te nekoliko starih igračaka koje su Muzeju u ovoj prilici poklonili mještani Virja.

Zbirka starih igračaka time je samo započeta te se nadamo da će nastaviti rasti a radionice i dječji radovi na temu čuvanja našeg blaga biti će predstavljeni 30. siječnja 2015., u sklopu manifestacije Noć muzeja u Virju.

Skip to content