Općina Virje

Košarka


Natrag

Najava završnog državnog košarkaškog turnira za djevojčice U-13 u Virju

  • Košarka
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 24. veljače 2020.

#

Djevojčice ŽKK Podravac iz Virja suvereno su osvojile skupinu A u Dubrovniku na poluzavršnom turniru U-13 igranom od 7. do 9. veljače 2020. godine te se plasirale u završnicu Prvenstva Hrvatske, zajedno sa ŽKK Ragusa Dubrovnik, ŽKK Šibenik i ŽKK Trešnjevka 2009 Zagreb. Za domaćina je odabrano Virje, a završni turnir Prvenstva Hrvatske za djevojčice održat će se u Školsko-sportskoj dvorani Virje 29. veljače i 1. ožujka 2020. godine.

U subotu nas očekuju polufinalni dvoboji između Trešnjevke i Raguse u 16:00 sati te domaćeg Podravca i Šibenika u 18:00 sati, između koji će se poraženi u navedenim dvobojima boriti za treće mjesto u nedjelju u 12:00 sati, dok će pobjednici prvog dana odlučivati o prvaku Hrvatske za 2020. godinu od 14:00 sati.

Potvrda kontinuiranog rada s mlađim dobnim kategorijama u virovskoj košarci pokazuju priznanja koja su klubu uručena u četvrtak, 20. veljače 2020. godine u đurđevačkom Hotelu Picok prilikom svečane dodjele nagrada i priznanja najboljim sportašicama, sportašima i ekipama za 2019. godinu u našoj županiji, a u organizaciji Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije. Naime, u kategoriji ženske perspektivne sportske ekipe nagrada je pripala mlađekadetskoj ekipi Rukometnog kluba Podravka Vegete, a u kojoj je ekipa ŽKK Podravca bila nominirana čak dva puta i to u dobnim kategorijama U-12 i U-13 s osvojenim 2. i 3. mjestom u Hrvatskoj prošle godine.

Prošle godine ekipa Trešnjevke je mlade Virovke u utrci za zlatnu medalju izbacila u polufinalnoj utakmici, a sada je stiglo vrijeme za obrat. Stoga pozivamo roditelje, braću i sestre, bake i djedove da nam se pridruže u nadolazećem vikendu i zdušno podrže djevojčice u ostvarenju još jednog nevjerojatnog sportskog uspjeha za naše Virje koje će i dalje nositi epitet najkošarkaškijeg sela u Hrvatskoj ususret 20. godišnjici organiziranog loptanja pod obručem!

Skip to content