Općina Virje

Novosti


Natrag

Maškare u Virju

  • Novosti
  • Objavljeno: Utorak, 04. ožujka 2014.

#

U subotu, 01. ožujka 2014. u Koprivnici se već tradicionalno održao „Koprivnički fašnik“ na kojem su i ove godine sudjelovala djeca Dječjeg vrtića „Zrno“ Virje, točnije djeca starije odgojne skupine „Zečići“ sa svojim odgojiteljicama Marijom Bušić i Željkom Gabaj.

Među više od 500 kostimiranih sudionika Koprivničkog fašnika u veseloj fašenskoj povorci tako su se našli i naši mali Virovci preobučeni u bakice i djedice. Male i velike maškare zajedno su prošetale ulicama Koprivnice, otplesali zajednički ples na središnjem gradskom trgu, a potom su djeca u organiziranoj povorci otišla u sportsku dvoranu Srednje škole na Dječji maskenbal u organizaciji Društva Naša djeca gdje se svaka maskirana skupina kratko predstavila. Mališani našeg vrtića bili su vrlo zapaženi te pohvaljeni od organizatora, ali i mnogobrojne publike.

U utorak, 04. ožujka 2014. sve odgojne skupine sudjelovale su pak u veseloj fašenskoj povorci ulicama Virja, pridruživši se tako učenicima i učiteljima virovske Osnovne škole prof. F. V. Šignjara. Mlađa odgojna skupina maskirala se u smješkiće, srednja odgojna skupina u kuhare, dok su djeca starije odgojne skupine ponovo bili bakice i djedice.

Skip to content