Općina Virje

Novosti


Natrag

Mali Virovci sudjelovali na 14. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića u Đurđevcu

  • Novosti
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 25. svibnja 2015.

#

U subotu, 23. svibnja 2015. u Đurđevcu je održan 14. Olimpijski festival dječjih vrtića. Kroz ova tip natjecanja najmlađi uče poštivati pravila igre, druge natjecatelje i službene osobe, stječu prijateljstva i samopouzdanje te razvijaju trpeljivost, kao i duh fair playa i nenasilja.

Na Olimpijskom festivalu u Đurđevcu su sudjelovali mališani iz 7 dječjih vrtića: „Pčelica“ Molve, „Bregunica“ Novo Virje, „Fijolica“ Novigrad Podravski, „Bubamara“ Kalinovac, „Maslačak“ Đurđevac i „Zrno“ Virje iz naše županije te po prvi puta su na Olimpijskom festivalu sudjelovali i mališani iz Mađarske.

Nakon svečanog mimohoda svih ekipa, polaganja olimpijske prisege natjecatelja, donošenja olimpijske baklje i „paljenja“ olimpijskog plamena započelo je natjecanje u kojem su uživala i djeca i odgojiteljice.

Djeca starije odgojne skupine našeg vrtića natjecala su se u 4 atletske discipline u konkurenciji dječaka i djevojčica – trčanju na 40m, bacanju loptice u daljinu, skoku u dalj i štafetnom trčanju, a nakon ovih disciplina i u nogometu za dječake i djevojčice.

Mali sportaši iz Virja pokazali su se kao odlični natjecatelji i na kraju se kući vratili sa sljedećim medaljama:

  • Andrej Štimec – skok u dalj – ZLATNA MEDALJA
  • Ana Fancev – bacanje loptice u dalj – SREBRNA MEDALJA
  • Martin Brežnjak – bacanje loptice u dalj – SREBRNA MEDALJA
  • Mali nogomet – djevojčice – SREBRNA MEDALJA

Čestitke svima na izvrsnim rezultatima!!!!

Skip to content