Općina Virje

Novosti


Natrag

Ljetna događanja za djecu i osnovnoškolce u Narodnoj knjižnici Virje

  • Novosti
  • Objavljeno: Utorak, 20. lipnja 2017.

#

Ovog ljeta Narodna knjižnica Virje po prvi puta organizira „Ljetne istjerivače dosade“ – program radionica i događanja za djecu osnovnoškolske dobi.

U ljetnoj školi robotike za sve one koji se nisu uključili u toku školske godine a to žele sad, biti će održane četiri radionice na kojima će biti prezentirani temelji rada s robotima. Od osmišljavanja robota i njegovih funkcija i dizajna, preko temeljnih načela programiranja, do upoznavanja naših Mbot robota i njihovih senzora te programiranja u Adblock programu.

Laboratorij ludog znanstvenika serija je od četiri radionice na kojima će se raditi jednostavni a zabavni pokusi kojima je cilj rastjerati ljetnu dosadu.

Poseban dio programa su četiri radionice „Nemirne ručice“ koje će voditi četiri umjetnice koje svoje ručni rad predstavljaju u ciklusu izložbi Nemirne ruke koji je u tijeku u Narodnoj knjižnici Virje. Tako će se i djeca moći okušati u salvetnoj tehnici, recikliranju tekstila, oslikavanju stakla i kaširanju konca.

Računala na dječjem odjelu djeci su na raspolaganju za igranje petkom od 11 do 15 sati a pričaonica za predškolsku djecu u dobi od 3 do 7 godina nastaviti će se održavati utorkom u 17 sati (predškolci moraju biti u pratnji roditelja).

Radionice u besplatne ali je broj mjesta ograničen pa pozivamo djecu i roditelje da se predbilježe u knjižnici ili na telefon 048 897 095.

RASPORED RADIONICA

Skip to content