Općina Virje

Udruge


Natrag

Limena glazba na prvom koprivničkom Fest Jazza festivalu

  • Udruge
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 13. srpnja 2015.

#

U petak i subotu 10 i 11. srpnja na koprivničkom Zrinskom trgu održan je prvi Fest Jazza. Dvodnevni festival jazz glazbe koji je nakon osamnaest godina postojanja organizirao Jazz klub Koprivnica.

U subotnjem dnevnom programu na glavnoj pozornici festivala na Zrinskom trgu nastupili su Dixieland Band Čakovec, Limena glazba Virje, te Ratko Vojtek. Završnicu Fest Jazza na koprivničkom Zrinskom trgu obilježio je nastup headlinera ZZ Quarteta s Ratkom Zjačom i Simoneome Zanchinijem. Prije njih, večernji program upotpunio je Porinom nagrađeni Davor Križić Experiment. U petak, prvog dana festivala, nastupili su Big Band Požega, jedan od najaktivnijih hrvatskih big band sastava, varaždinski Groove On te B’S FUNstallation.

Osim glazbenog dijela programa na Zrinskom Trgu  u Muzeju grada Koprivnice postavljena je izložba fotografija ”Jazz portreti” jazz novinara Davora Hrvoja, te u kinu Velebit održana projekcija filma ”Jazz Apartman”, a u Intek Music shopu predstavljena je koprivnička gitara Katar Wueen Bodra graditelja Mirana Katara. Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” za vrijeme trajanja festivala postavila je prigodnu izložbu o jazzu.

Limena glazba DVD-a Virje priredila je jednosatni program podijeljen u dva seta gdje su izvedene poznate skladbe jazz, blues, swing i rock žanra stranih autora.

Nastupom na koprivničkom Jazz festivalu, te prošlotjednim nastupom u Domagoviću pokraj Jastrebarskog na smotri Vatrogasnih puhačkih orkestara, limena glazba je sadržajno zaključila prvi dio godine sa čak 11 nastupa u 5 mjeseci, te prigodno obilježila 130 godina postojanja.

 

Skip to content