Općina Virje

Novosti


Natrag

Limena glazba DVD-a Virje se plasirala na državnu smotru puhačkih orkestara

  • Novosti
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 25. travnja 2016.

#

U subotu, 23. travnja 2016., u Domu kulture u Đurđevcu je održana je 17. smotra puhačkih orkestara Koprivničko-križevačke županije. U organizaciji Zajednice Kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko – križevačke županije okupilo se ove godine samo dva puhačka orkestra u natjecateljskom dijelu programa, domaćin Puhački orkestar DVD-a Đurđevac i Limena glazba DVD-a Virje, te mali orkestar Limene glazbe DVD-a Virje u revijalnom dijelu programa.

Smotra je ujedno bila i selekcija za nastup na državnom natjecanju puhačkih orkestara Republike Hrvatske koje će se održati u Novom Vinodolskom 11. i 12. lipnja, a prema propozicijama ove godine u B i C kategoriji koncertnog programa.

Limena glazba DVD-a Virje predstavila se skladbama C kategorije koncertnog programa:

– Virovska suita / J. Pankarić

– Centuria / J. Swearingen

– Cortain Call / J. Wasson

Prema stručnom mišljenju selektora Hrvatskoga sabora kulture prof. Šime Vulelije nastup na državnoj smotri  izborila je Limena glazba DVD-a Virje koja će ove godine predstavljati našu županiju na 30. Susretu hrvatskih puhačkih orkestara u Novom Vinodolskom.

Također treba pohvaliti nastup malog orkestara limene glazbe DVD-a Virje koje sačinjavaju 16 mladih glazbenika koji su ujedno i polaznici Osnovne umjetničke škole Fortunat Pintarić Koprivnica, Područnog odjela u Virju. Mali orkestar se predstavio slijedećim skladbama:

– Pirates of Caribean / Klaus Baldelt, Michael Sweeney

– Disney’s Magical Marches / Eric Osterling

Limenoj glazbi DVD-a Virje ovo je nakon 2013. i 2014. godine treći nastup na državnom susretu, a valja napomenuti da je prošle godine u orkestar ušlo i osam mladih članova malog orkestra što je uvelike pridonijelo i samom uspjehu odnosno plasmanu.

Malim i velikim orkestrom Limene glazbe DVD-a Virje dirigirao je prof. Josip Pankarić.

Željko Brodarić,
Voditelj Limene glabe DVD-a Virje

Skip to content