Općina Virje

Novosti


Natrag

Limena glazba DVD-a Virje se plasirala na državnu smotru puhačkih orkestar

  • Novosti
  • Objavljeno: Srijeda, 14. svibnja 2014.

#

Limena glazba DVD-a Virje nastupila je na 15. Županijskoj smotri puhačkih orkestara u organizaciji Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije koja je održana 04. svibnja 2014. u dvorani Hrvatskoga doma u Križevcima.

U natjecateljskom dijelu programa sudjelovalo je Puhački orkestar DVD-a Đurđevac ( C kategorija ), te naš orkestar ( B kategorija ). Puhački orkestar grada Križevaca predstavio se u revijalnom dijelu programa, pošto je A kategorija odlukom Hrvatskog sabora kulture prebačena  za 2015. godinu.

Pod vodstvom prof. Josipa Pankarića Limena glazba DVD-a Virje predstavila se sl. skladbama:

  • Mačekova Koračnica / Ivo Muhvić
  • Encanto / R.W. Smith
  • A Little Concert Suite / A. Reed
  • Ivanhoe / Bert Appermont

Selektor Hrvatskog sabora kulture Šime Vulelija pohvalio je sve orkestre na izvedenome programu, te naglasio kvalitetu puhačkih orkestara u našoj županiji, te odlučio da će našu županiju na državnoj smotri koja će se održati 07. i 08. lipnja u Novom Vinodolskom predstavljati Puhački orkestar DVD-a Đurđevac ( C kategorija ), te Limena glazba DVD-a Virje ( B kategorija ).

Plasman na državno natjecanje veliki uspjeh za naš orkestar, jer smo za razliku od prošle godine napravili iskorak više u kvaliteti muziciranja, te uspjeli izboriti nastup u zahtjevnijoj B kategoriji koncertnog programa. U Novom Vinodolskom želimo na što kvalitetniji način predstaviti našu županiju, DVD-a Virje, te općinu Virje, a nadamo se i većem uspjehu od samog sudjelovanja.

 

Skip to content