Općina Virje

Udruge


Natrag

Limena glazba DVD-a Virje na 28. državnom susretu u Novom Vinodolskom

  • Udruge
  • Objavljeno: Srijeda, 18. lipnja 2014.

#

U subotu i nedjelju 7. i 8. lipnja u Novom Vinodolskom, u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, održan je 28. Susret hrvatskih puhačkih orkestara koji je okupio preko 700 glazbenika amatera.

Kroz selekcijske županijske smotre i samostalna preslušavanja tijekom travnja i svibnja 2014. godine nastupilo je oko 1900 glazbenika kroz 51 puhački orkestar, a 17 najuspješnijih plasiralo se na državni susret. Među sudionike 28. susreta plasirala se i Limena glazba DVD-a Virje kojoj je to bio drugi uzastopni nastup na nacionalnoj razini.

Na susretu su sudjelovali još i najbolji puhački orkestri B i C kategorije iz Karlovca, Zaprešića, Dekanovca, Mrzlog Polja, Zagreba, Vrbovskog, Ogulina, Bjelovara, Virovitice, Đurđevca, Špičkovine, Goričana, Brezničkog Huma, Petrovine, Vrpolja i Klis-Kose, te gosti iz Slovenije Vaška godba  Vrh nad Laškim i mažoretkinje Majde Marguč.

Najuspješniji orkestri koji su  odabrani od strane stručnog žirija, kojeg su predstavljali stručnjaci Robert Homen, Miro Saje i Krešimir Seletković, bili su Puhački orkestar Mrzlo Polje- B kategorija, te KGD Mosor Klis Kosa – C kategorija.

Pod vodstvom prof. Josipa Pankarića Limena glazba DVD-a Virje predstavila se sl. skladbama:

  • Mačekova Koračnica / Ivo Muhvić
  • Encanto / R.W. Smith
  • A Little Concert Suite / A. Reed
  • Ivanhoe / Bert Appermont

Nastupom u Novom Vinodolskom uspješno smo predstavili našu županiju, općinu i DVD Virje, te se nadamo da ćemo kroz kvalitetan rad i pokojeg novog glazbenika i ubuduće prisustvovati ovom najbrojnijem susretu amaterskih puhačkih orkestara. Druge godine državni susret će okupljati puhačke orkestre A i C kategorije, te će Limena glazba DVD-a Virje pauzu iskoristiti za pripremanje proslave 130 godišnjice postojanja.

Skip to content