Općina Virje

Novosti


Natrag

Kadetkinje ŽKK Podravca iz Virja plasirale se među najbolje 4 ekipe u Hrvatskoj

  • Novosti
  • Objavljeno: Utorak, 01. veljače 2022.

#

U Virju se od petka do nedjelje, 28. do 30 .siječnja 2022. godine u Školsko-sportskoj dvorani Virje odigravala poluzavršnica Prvenstva Hrvatske za kadetkinje (djevojke rođene 2005. godine i mlađe), a na kojoj su uz domaćina ŽKK Podravac Virje nastupali KK FSV Rijeka, ŽKK Zagreb i KAŽL (Košarkaška akademija Žana Lelas) iz Splita. 

Prvog dana ekipa Podravca je svladala Zagreb rezultatom 72:69, KAŽL je bio nadmoćniji od Rijeke; a i drugog dana iste su ekipe upisale pobjede – Podravac je slavio nad Rijekom 57:50 i KAŽL nad Zagrebom 85:54. Tim pobjedama veće je nakon 2. kola razvidan plasman u Završnicu te dvije domaće ekipe, a posebno veseli što je ekipa Podravca s ovom iznimno darovitom generacijom već šestu godinu u nizu u završnicama natjecanja u svojom kategorijama, odnosno među najbolje četiri u Hrvatskoj. Danas se turnirsko natjecanje završava odmjeravanjem snaga dvije bolje i dvije lošije ekipe, prva je na redu u 12 i druga u 14 sati.  

Za ekipu Podravca na turniru su nastupile: Emanuela Hladnić, Ena Drmenčić, Lana Popović, Iva Šoš, Antonija Čimin, Valerija Gregurić, Iva Bednaić, Petra Vincek, Leonarda Hrženjak, Nicol Ljubić, Erin Jaković i Sara Čiček.

Izjava trenerice Valentine Hrženjak (ŽKK Podravac) nakon posljednje utakmice i prolaska u Final Four: „Danas smo odmjerili snage s kadetkinjama iz Rijeke. Rezultatski napeta utakmica do samog kraja. Većinu utakmice bili smo u vodstvu, ali kraj treće četvrtine donosi neizvjesnost i borbu. Izgubili smo svu prednost i u posljednju dionicu ulazimo samo s košem prednosti. Igrali smo koš za koš sve do minutu prije kraja susreta. Rezultat 50:50 na semaforu. Nakon time-outa, djevojke su odlučno krenule u zadnju minutu utakmice. Zabili smo tricu, polaganje i bacanja za konačnih 50:57. FSV-u čestitam na fer i korektnoj borbi! Posebne čestitke mojim curama koje se nisu predavale do samog kraja, vjerovale u sebe i pokazale karakter koji ih krasi!“

Završnica Prvenstva Hrvatske na redu je 12. i 13. veljače 2022. godine, domaćin još nije poznat, ali je jasno kako će na njemu nastupiti Virovke, KAŽL, ŽKK Trešnjevka 2009 Zagreb i vrlo vjerojatno ŽKK Šibenik (koji prolaz trebaju potvrditi na današnjoj utakmici s KK Brod).  

Fotografije: Đuro Grčić

Skip to content