Općina Virje

Košarka


Natrag

Juniorke ŽKK Podravac Virje druge u Hrvatskoj!

  • Košarka
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 23. svibnja 2016.

#

Ženski košarkaški klub Podravac Virje bio je domaćin Završnice Prvenstva Hrvatske za juniorke koja se od 19. do 22. svibnja 2016. održavala u sportskoj dvorani Osnovne škole prof. Franje Viktora Šignjara u Virju.

Natjecatelji su bili podijeljeni u dvije grupe, a igrala su se tri kola u tri dana dok je u nedjelju odigrana finale utakmica. Juniorke Podravca osvojile su visoko drugo mjesto na Završnici Prvenstva. U natjecanju po skupinama Virovke su pobijedile Vodice 75:61, Medveščak 65:47 te Karlovac 73:60 čime su izborile prvo mjesto u svojoj skupini i finale u kojem im je protivnik bila zagrebačka Trešnjevka 2009. Trešnjevka 2009 je pobjedom 79:51 osvojila prvo mjesto i naslov prvakinja Hrvatske dok je drugo mjesto osvojila domaća ekipa Podravca, a ekipa Ženskog košarkaškog kluba Vodice bila je treća. Za Podravac su pod vodstvom trenera Ivice Molnara nastupile: Valentina Šimunić, Marta Hrastić, Ema Cik, Viktorija Ćurić, Snježana Rocek, Lorena Molnar, Sara Sušanj, Barbara Trehub, Ana Brezak, Anja Perko, Klara Turčić i Karla Slamić.

Prve tri ekipe su dobile medalje HKS-a koje su dodijelili Željko Ciglar (Povjerenik natjecanja) i Melita Ivančić (pročelnica Službe ureda župana). Prve tri ekipe su dobile pehare HKS-a koje su dodijelili Danira Nakić Bilić (Predsjednica Stručnog savjeta za žensku košarku HKS-a) i Zdravko Rupnik (Predsjednik Košarkaškog saveza Koprivničko – križevačke županije).

Pokrovitelj prvenstva bila je Koprivničko-križevačka županija, a nakon podjele medalja održano je svečano zatvaranje Prvenstva.

Iskrene čestitke treneru i igračicama Podravca na postignutom uspjehu te puno uspjeha u daljnjem radu!

Skip to content