Općina Virje

Novosti


Natrag

Izlet vrtićanaca u Varaždin

  • Novosti
  • Objavljeno: Četvrtak, 21. svibnja 2015.

#

U utorak, 19.05.2015. godine djeca Dječjeg vrtića „Zrno“ sa svojim odgojiteljicama bila su na izletu u Varaždinu.

Po dolasku u Varaždin posjetili su Cinestar i pogledali prekrasni animirani film „Zvončica i čudovište iz Nigdjezemske“. Nakon kratkog odmora uslijedila je  šetnje gradom i posjet Entomološkom odjelu Gradskog muzeja Varaždin gdje su djeca uživala u razgledavanju stalnog postava „Svijet kukaca“. Kroz nekoliko tema: Svijet kukaca u šumi; uz šumu i na livadi; u vodi i na obali; noću i u zemlji, na otprilike 4500 izložaka, u postavu se zorno prikazuje biologija kukaca. U neposrednoj blizini muzeja nalazi se i vrlo zanimljiv skriveni dio samog središta grada „Anđelinjak“ – mjesto gdje spavaju anđeli koji se djeci također vrlo svidio i svatko je barem kratko zavirio u taj predivan svijet anđela.

Nakon ugodnog boravka u Varaždinu slijedio je drugi vrlo zanimljivi dio izleta. Dolazak na seosko imanje obitelji Požgaj u Velikom Bukovcu bio je nagrada za sve, malene i velike. Prekrasno uređeno i osmišljeno imanje nudilo je razne sadržaju pa su djeca nakon slasnog ručka i slatkog ledenog deserta mogla vidjeti mnogo domaćih životinja, igrati se na dječjem igralištu, crtati i jednostavno uživati na svježem zraku.

U kasnim popodnevnim satima vratili su se umorni svojim kućama, ali sretni i prepuni dojmova o kojima će se još dugo pričati.

Skip to content