Općina Virje

Novosti


Natrag

Izlet vrtićanaca u Koprivnicu

  • Novosti
  • Objavljeno: Utorak, 16. svibnja 2017.

#

U srijedu, 10.05.2017. djeca mlađe i dviju mješovitih odgojnih skupina sa svojim su odgojiteljicama, pedagogom i ravnateljicom otputovala na izlet u Koprivnicu.

Po dolasku u Koprivnicu uslijedila je projekcija filma „Štrumpfovi i skriveno selo“ u kinu Velebit. Nakon projekcije mlađa odgojna skupina posjetila je Dječji odjel Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ gdje su za njih pripremili pričaonicu i ragledavanje prostora. Potom su prošetali užim središtem grada uz razgled tržnice, paviljona, spomenika biciklu i na kraju se poigrali u gradskom parku.

Mješovite odgojne skupine posjetile su naizmjence Muzej grada Koprivnice i Policijsku postaju Koprivnica. U muzeju su imali prilike razgledati postav i sudjelovati u zanimljivoj radionici „Daš mi novčić?“ pod vodstvom muzejske pedagoginje Maše Zamljačanec.

U Policijskoj postaji Koprivnica su uz vodstvo policijske službenice Ivanke Vusić razgledali prostor upravnih poslova, prostorije namijenjene za smještaj osoba zatečenih u prekršajima te dvoranu za vježbu. Najzanimljivije im je bilo razgledavanje policijskih vozila gdje su mogli sjesti za upravljač motocikala i unutrašnjost interventnog vozila „marice“. Osim policijskih vozila upoznati su s radom operativnog dežurstva i opremom koju koriste policijski službenici Interventne jedinice policije.

Ručak i razgledavanje mini zoo vrta je bilo organizirano na seoskom imanju obitelji Nemec „Jastrebov vrh“ u Bakovčicama.

Skip to content