Općina Virje

Novosti


Natrag

IZLET VRTIĆANACA U KOPRIVNICU

  • Novosti
  • Objavljeno: Petak, 17. svibnja 2013.

#

U utorak, 14.05.2013. godine djeca Dječjeg vrtića “Zrno” bila su na izletu u Koprivnici.  Djeca su najprije u kinu “Velebit” pogledala animirani pustolovni film “Delfin – priča o sanjaru”, a nakon kratke igre na igralištu u parku slijedio je drugi zanimljivi dio izleta.

Mlađa djeca posjetila su Dječji odjel Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” gdje su ih ljubazne knjižničarke ugostile, pročitale im priču, igrale se i razgovarale s njima. Djeca su imala prilike vidjeti kako u Koprivnici izgleda odjel za najmlađe s obzirom da su u Narodnoj knjižnici u Virju česti gosti i vole odlaziti sa svojim odgojiteljicama po nove slikovnice.

Starija djeca su za to vrijeme u Muzeju grada Koprivnice sudjelovala u edukativnoj radionici „Muzejske pričalice“ i zajedno s našim Virovcem Robertom Čiminom istraživala i otkrivala ruševni model jedne utvrde sa svim mogućim elementima koje ona sadrži (branič kula, most, bedem, dvorište, opkop itd.) napravljen za potrebe ovog hvalevrijednog projekta. Na dnu utvrde postavljena je bila manja količina ulomaka keramičkog posuđa koje su mali istraživači uspješno i s oduševljenjem pronalazili i zatim kao suvenir ponijeli svojim kućama. U sklopu ove radionice djeca su imala prilike uz stručno vodstvo proći i samim Muzejom grada Koprivnice.

Na kraju ovog zanimljivog dana osladili smo se svi sladoledom i zadovoljni krenuli natrag u Virje.

Skip to content