Općina Virje

Novosti


Natrag

Humanitarna pomoć virovskih udruga

  • Novosti
  • Objavljeno: Četvrtak, 04. veljače 2021.

#

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ogranak općine Virje je u suradnji sa Udrugom vinogradara, voćara i pčelara i Društvom žena Virje sakupila novčana i materijalna sredstva za pomoć braniteljskim obiteljima sa područja stradalog u nedavnom potresu. Članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata su sakupili znatna novčana i materijalna sredstva, Udruga vinogradara, voćara i pčelara je od svojeg nedavno održanog ocjenjivanja vina „Vincekovo 2021.“ izdvojila po deset kuna od cijene kotizacije svakog uzorka, a Društvo žena Virje je pripremila slatke pakete sa poznatim virovskim prkačima. U akciju se uključila predstavnica Ministarstva hrvatskih branitelja, Područni odjel Koprivnica gđica. Tatjana Mihaldinec koja je ostvarila početne kontakte sa braniteljima sa stradalog područja, te učenici naše osnovne škole koji su sakupili slatkiše, napisali i nacrtali poruke podrške svojim vršnjacima i ostalim stanovnicima! Naravno, i Općina Virje se uključila dajući nam na raspolaganje službeni kombi. Sve što smo sakupili zapakirali smo u pakete koji su sadržavali trajne prehrambene artikle (konzerviranu hranu, juhe, čajeve  i slično) i higijenske artikle (deterdžente, sredstva za čišćenje), kolače i slatkiše; sakupilo se robe za pun kombi! 

S obzirom da smo bili u kontaktu sa Udrugom ratnih veterana grada Petrinje organizirali smo ciljanu primopredaju paketa obiteljima hrvatskih branitelja koje su oni pozvali jer znaju da imaju potreba za pomoći. Primatelji paketa pomoći su bili vrlo zadovoljni te nam zahvalili na trudu, želji i volji  za pomoći. Podružili smo se sa predstavnicima Udruge ratnih veterana Grada Petrinje, obišli smo njihove prostorije koje su također uništene i predviđene su za rušenje.

Zahvaljujemo svim članovima Udruge dragovoljca i veterana Domovinskog rata koji su se uključili u akciju, Udruzi vinogradara voćara i pčelara, Udruzi žena Virje, Tatjani Mihaldinec, učiteljicama, učiteljima i djeci osnovne škole te općini Virje na suradnji i pomoći u organizaciji i realizaciji ove humanitarne akcije.

UDVDR Virje

Skip to content