Općina Virje

Novosti


Natrag

Druženja Virovskih konjanika u Međimurju i Virju

  • Novosti
  • Objavljeno: Petak, 28. travnja 2017.

#

Članovi Konjičkog kluba „Virovski konjanici“ u nedjelju 30.04., sudjelovali su na međunarodnom druženju u Međimurju kod prijateljske udruge Međimurski konjari. Sa osam konja pridružili su se mimohodu u kojem je sudjelovalo više od 70 jahača i 20-ak zaprega ulicama Držimurca, Strelca, Palovca i Male Subotice. Sudjelovali su konjari iz cijele sjeverne Hrvatske te konjari iz Slovenije i Mađarske. Ciljevih ovakvih druženja su približavanje i promoviranje konjogojstva ljudima koji baš i nemaju priliku uživat svaki dan s ovim plemenitim životinjama, razmjena iskustava između samih konjara, ali i upoznavanje novih ljudi te sklapanja velikih prijateljstava između udruga.

I ove godine početkom sedmog mjeseca Virovski konjanici organiziraju slično druženje pod nazivom Drugo projahivanje virovskim krajem gdje planiraju ugostiti konjare (jahače) iz Križevaca, Bjelovara, Ludbrega, Koprivnice, Varaždina, Čakovca, Đurđevca i Đurića (Slavonije).

Virovski konjanici družili su se 1. svibnja  kod obitelji Marelja gdje su organizirali konjičke igre za svoje članove. Zajedno sa svojim familijama uživali su u cjelodnevnom druženju i igrama sa svojim ljubimcima.

Skip to content