Općina Virje

Novosti


Natrag

Društvo “Naša djeca” Virje pridružilo se slavlju 7o.rođendana Saveza društava “Naša djeca” Hrvatske

  • Novosti
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 14. prosinca 2020.

#

Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske ove godine slavi 70 godina svoga rada. Povodom toga, odlučili su se na natječaj u kojemu su pozvali sve dobne skupine da se prijave i sudjeluju. Moglo se sudjelovati u nekoliko kategorija: likovna umjetnost, glazbena umjetnost, filmska umjetnost, književnost, primijenjena umjetnost, slastičarstvo, kulinarstvo, botaničke gredice i ostalo. U skladu sa slavljeničkim duhom kakav priliči, nagradila su se po čak 3 najbolja rada iz svake dobne kategorije, a nagrade – svoja djela, za pobjednike su osigurali renomirani hrvatski umjetnici i umjetnice raznih stvaralačkih izričaja. Jedino što je moralo biti vidljivo na radu je broj 70. 

Iz Virja prijavili smo radove u tri kategorije. Kategorija književnost (Cindy Bingula i Iva Hrženjak), kategorija slastičarstvo (Martina Laloš i Sanja Hrženjak) i kategorija likovne umjetnosti (Enia Potočnjak, Ela Lončar, Lea Stambolija, Lana Marčinko, Nika Koščak, Lara Brcković, Bianca Matoničkin, Ema Bušić, Magdalena Horvat i Jana Žuškin). 

Po izboru žirija Saveza DND-a Hrvatske, samo 3 rada ušla su u natjecateljski dio što nas je rastužilo. U natjecateljski dio ušla je Cindy Bingula i osvojila odlično prvo mjesto u kategoriji osnovnoškolske dobi, Iva Hrženjak koja je također osvojila prvo mjesto, ali u kategoriji mladi i Sanja Hrženjak koja je osvojila drugo mjesto u kategoriji odrasli. Ostvaren je veliki uspjeh pošto je ovo natjecanje na nivou cijele Hrvatske. 

Bez obzira što ostali radovi nisu ušlu u natjecateljski dio, jako smo ponosni na naše članove i njihove radove možete vidjeti u parku u našem bobnjaru.

Skip to content