Općina Virje

Novosti


Natrag

Društvo naša djeca Virje obilježilo Dječji tjedan

  • Novosti
  • Objavljeno: Petak, 05. listopada 2018.

#

U sklopu Dječjeg tjedna, koji se ove godine obilježava od 01.10. do 07.10.2018.godine, Društvo Naša djeca organiziralo je razne aktivnosti. Moto ovog Dječjeg tjedna je „Ljubav djeci prije svega“, a tema je kulturna baština kraja u kojem živimo.

Prvoga dana, u ponedjeljak, okupili smo se u parku te crtanjem po pločniku i zajedničkim motom započeli Dječji tjedan. Taj dan imali smo prilike čuti predavanje o zavičajnoj zbirci našeg kraja u koji nas je uvela knjižničarka Ivanka Ferenčić Martinčić. Pokazala nam je gdje se u našoj knjižnici nalazi zavičajna zbirka i što sve obuhvaća. Nakon toga ispričala nam je nekoliko najzanimljivijih legendi našega kraja. Legende su nam se jako svidjele.

U utorak, u Dječjem vrtiću Zrno, obilježili smo Dan društvenih igara. Pridružili su nam se i pojedini roditelji. Donijeli smo svoje društvene igre i tako se zajedno igrali. Sreća, veselje, smijeh, zajedništvo i zabava – to je ono što je obilježilo ovaj dan.

U srijedu smo ponovno bili u Narodnoj knjižnici gdje smo svi zajedno učili heklati. Gošća nam je bila Marija Pavelić koja nam je izvrsno pokazala ovo umijeće, a imali smo prilike vidjeti i njezine radove. Kućama smo ponijeli i svoje uratke.

U četvrtak, u poslijepodnevnim satima, sastali smo se u Narodnoj knjižnici gdje smo pričali o pravima djece te izradili plakat kojega možete vidjeti na našem bubnjaru u parku. Djeca su govorila neka prava djece koja znaju, a o ostalima smo detaljnije porazgovarali. Izradili smo crteže sretne djece i napisali poruke roditeljima ili starateljima.
Dječji tjedan za nas još nije završio… obilježit ćemo i Dan djevojčica (11.listopada) druženjem u našoj knjižnici uz igru, druženje, veselje ali i učenje zanimljivih aktivnosti.

Vidimo se !

Skip to content