Općina Virje

Novosti


Natrag

Društvo „Naša djeca“ Virje obilježilo Dječji tjedan

  • Novosti
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 19. listopada 2020.

#

Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva „Naša djeca“ (DND). Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana.

Društvo “Naša djeca” Virje nekim aktivnostima obilježilo je i ovaj Dječji tjedan koji je započeo je 5. listopada, a završio 11. listopada 2020. Nažalost, ove godine, zbog epidemiološke situacije, imali smo manje aktivnosti nego prijašnjih godina.

Prvi dan, u ponedjeljak, otvorili smo Dječji tjedan u parku crtanjem raznih dječjih motiva po pločniku i napisali moto Dječjeg tjedna, a to je “Ljubav djeci prije svega”. Razgovarali smo što to znači i koja su prava djece. Poslije toga održali smo igre na otvorenom.

Drugi dan, voditeljica je sastavila plakat s dječjim porukama koje smo uputili odraslima.

Treći dan, obilježili smo Dan djevojčica koji se obilježava 11.listopada, ali zbog prostora i aktivnosti koje smo izvodili odgovarao nam je baš ovaj dan. Aktivnost smo odradili s knjižničarkom Ivankom i jednom vrlo zabavnom radionicom gdje smo izrađivali rajf za kosu. Započeli smo razgovor nakon pročitane priče o Fridi Kahlo koja nam je bila primjer života jedne djevojčice, kasnije žene. Na njen primjer izradile smo i svoj rajf za kosu.

Četvrti dan organizirali smo humanitarnu akciju „Djeca djeci“. Prikupili smo vlastite stvari koje bismo željeli pokloniti potrebitima. Ova akcija će trajati još mjesec dana, nakon čega će se prikupljene stvari dezinficirati i za Božić pakirati u pakete i tako darovati potrebite.

Peti dan željeli smo posjetiti našeg načelnika i porazgovarati o našim problemima i željama koje bi nam omogućile bolji, kvalitetniji rad i igru, ali zbog epidemiološke situacije odlučili smo mu napisati pismo. Upoznali smo ga s našim radom i izrekli želje koje bismo voljeli da nam se ostvare.

Sve aktivnosti provodili smo prema epidemiološkim preporukama.

Aktivnosti Dječjeg tjedna osmišljavaju predsjednica društva, Danijela Večenaj i voditeljica Dječjeg foruma „Iskrice“, Iva Hrženjak.

Veselimo se idućoj godini i Dječjem tjednu u nadi da ćemo ga provesti kako smo i naučeni s mnoštvom aktivnosti i različitih načina igranja.

Skip to content