Općina Virje

Košarka


Natrag

Djevojčice Podravca do 13 godina prvakinje Hrvatske!

  • Košarka
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 02. ožujka 2020.

#

Autor fotografija: podravski.hr

Ženski košarkaški klub Podravac Virje ove je subote i nedjelje bio je domaćin ovogodišnje Završnice Prvenstva Hrvatske za djevojčice do 13 godina. Na Završnom turniru nastupile su, uz domaći Podravac i ekipa Raguse iz Dubrovnika, Trešnjevke 2009 iz Zagreba te ekipa Šibenika. U subotu je između utakmica održano svečano Otvorenje Završnice te su tom prilikom ekipi Podravca podijeljene i Plakete koje su djevojke Podravca dobile prilikom svečane dodjele nagrada i priznanja najboljim sportašicama, sportašima i ekipama za 2019. godinu u našoj županiji, a u organizaciji Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije. Naime, u kategoriji ženske perspektivne sportske ekipe, ekipa Podravca bila je nominirana čak dva puta i to u dobnim kategorijama U12 i U13 s osvojenim 2. i 3. mjestom u Hrvatskoj.

Što se tiče same Završnice, naše su djevojčice u subotu s uvjerljivih 84:32 pobijedile Šibenik, a u nedjelju su nadigrale zagrebačku Trešnjevku 2009 s uvjerljivih 64:50. Virovke su od početka imale vodstvo i cijelo vrijeme kontrolirale igru i rezultat i ni u jednom trenutku nisu dozvolile Zagrepčankama da ugroze našu pobjedu i osvajanje titule prvakinja. Na samoj Završnici u redovima Virovki briljirala je Iva Šoš koja je najbolja igračica, najbolji strijelac i skakačica, a pripala joj je i titula najkorisnije igračice (MVP) Završnice. U idealnu petorku Završnog turnira iz Podravca je, uz Ivu Šoš, izabrana i Tena Popović te Marta Pranjić i Lena Bilić, obje iz Trešnjevke 2009 te Marta Lončar iz Raguse. Za Podravac su pod vodstvom Damira Betlehema igrale Lana i Tena Popović, Barbara Šklebar, Leonarda Hrženjak, Iva Šoš, Antonia Čimin, Lea Hudjek, Iva Bednaić, Jelena Fancev i Vita Šandor. Pehare, medalje, priznanja i plakete ispred Hrvatskog košarkaškog saveza podijelile su Tatjana Jacović i Danira Nakić Bilić, načelnik Općine Virje Mirko Perok, predsjednica Kluba Nataša Sušanj i član Izvršnog odbora Podravca Robert Čimin.

Ekipa Podravca je na Završnici osvojila 1. mjesto, ekipa Trešnjevke 2009 2. mjesto, Ragusa iz Dubrovnika 3., a Šibenik 4. mjesto.

Načelnik je ujedno i zatvorio samu Završnicu.

Uprava Kluba još jednom zahvaljuje svim navijačima, roditeljima, bakama i djedovima koji su ova dva dana napunili tribine i navijali iz petnih žila. Posebna zahvala ide i komentatoru bez kojeg ova Završnica ne bi bila tako upečatljiva kakva je i bila, Mirku Slamiću. Svojim je komentarima navijače dizao na noge i ohrabrivao naše cure. Zahvaljujemo i medijima koji su aktivno pratili rezultate i pravovremeno ih objavljivali na mrežnim stranicama. Iskrena hvala i Općini Virje, Osnovnoj školi prof. Franje Viktora Šignjara i Košarkaškom savezu Koprivničko-križevačke županije. Košarkaški savez naše Županije osigurao nam je pehare, Priznanja i Plakete te im zahvaljujemo na tome.

Pokazali smo da smo zajedno jači! Idemo prema novim pobjedama! Sretno!

Skip to content