Općina Virje

Novosti


Natrag

Darivanje djece povodom blagdana sv. Nikole

  • Novosti
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 07. prosinca 2020.

#

Cijeli smo tjedan marljivo radili i  dozivali svetog Nikolu. Sve prostore i panoe smo ukrasili lijepim radovima kako bi sveti Nikola kada dođe vidio koliko ga volimo. Napokon nam je u petak, 04.12.2020., stigao naš najdraži gost i to opet u pratnji svojeg vjernog prijatelja krampusa.

 „Cvjetići“ su ga dočekali prigodnom recitacijom „Sveti Nikola“ i pjesmicom „Nikolin dan“. Svi su uzbuđeno primali poklone i hrabro se družili s krampusom.
„Leptirići“ su ga dočekali sa pjesmom „Dođi sveče mili“. Svetom se Nikoli jako svidjela ova pjesma pa se i on pridružio pjevanjem, dok je krampus veselo zaplesao.

I mala je škola jedva dočekala ovog omiljenog sveca, oni su kroz recitaciju „Sveti Nikola donesi mi“ rekli što bi sve htjeli dobiti.

A maleni jasličari su svetog Nikolu i krampusa vidjeli samo kroz prozor svoje sobe kako su prošli i ostavili im slatke paketiće pred vratima sobe.

Zanimljivo je da krampus nije dijelio šibe i da nije imao posla, što znači da su sva djeca bila jako dobra.

A za svu djecu iz cijele Općine koji nisu polaznici redovitog vrtićkog programa bila je organizirana podjela poklona od 12 sati ispred našeg vrtića.

Skip to content