Općina Virje

Novosti


Natrag

Dani kruha u vrtiću „Zrno“

  • Novosti
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 13. listopada 2014.

#

U vrtiću se ovih dana kroz razne aktivnosti obilježavaju Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

U petak, 10. listopada 2014., vrtićanci su tako radosno dočekali vlč. Ivicu Bačanija i s njim kratko porazgovarali, a nakon toga uslijedila je zajednička molitva i blagoslov ukusnih proizvoda od brašna koje su djeca toga dana donijela u vrtić. Nakon blagoslova, djeca su se počastila finim blagoslovljenim kolačima, kruhom i pecivima, a na kraju dana su se počastili i roditelji koji su zaslužni za bogato aranžirani stol.

Dio blagoslovljenih proizvoda podijelili smo s velečasnim, časnama, djelatnicima Općine, starim i nemoćnim mještanima koji žive sami te smo blagoslovljenim darovima razveselili i drage bake i djedove koji su smješteni u domovima i udomiteljstvima za starije i nemoćne osobe u našem mjestu.

U ponedjeljak, 13. listopada 2014. djeca su sa svojim odgojiteljicama posjetila pekare „Virje“ i „Kajtazi“ gdje su vidjeli i ponovili kako nastaje kruh i ostali pekarski proizvodi, a kasnije su djeca i sama imala prilike uživati u miješenju tijesta i izradi vlastitih kruščića i kolačića što je samo uvod u aktivnosti koje slijede kroz cijeli ovaj tjedan.

Skip to content