Općina Virje

Novosti


Natrag

Dani kruha u Dječjem vrtiću „Zrno“

  • Novosti
  • Objavljeno: Utorak, 13. listopada 2015.

#

U vrtiću „Zrno“ djeca i odgojiteljice tjedan su započela obilježavanjem Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

U ponedjeljak 12. listopada 2015.  djeca su sa svojim odgojiteljicama posjetila pekare „Virje“ i „Kajtazi“ gdje su imala prilike vidjeti i ponoviti kako nastaju razni proizvodi od brašna: kruh, peciva, burek, krafne i dr. Nakon posjeta djeca su u vrtiću uživala u aktivnostima miješenja tijesta i izradi vlastitih kolačića i kruščića, koje će se nastaviti kroz cijeli tjedan.

U utorak 13. listopada djeca su s veseljem dočekala vlč. Ivicu Bačanija i s njim se kratko kroz razgovor i molitvu družila nakon čega je uslijedio blagoslov ukusnih proizvoda od brašna koje su djeca tog dana donijela u vrtić. Djeca su velečasnom Ivici poklonila kasicu „smješkić“ kako bi sakupljao kune za gladnu djecu u svijetu. Nakon blagoslova djeca su blagovala fine kolače, peciva i kruh s kojima  su također na kraju dana počastili i svoje roditelje jer su oni zaslužni za bogato popunjen i lijepo aranžirani stol.

Dio blagoslovljenih proizvoda vrtićanci su podijelili s velečasnim, časnama, djelatnicima Općine, starim i nemoćnim mještanima te dragim djedovima i bakama koji su smješteni u domovima i udomiteljstvima za starije i nemoćne osobe u Virju.

Skip to content