Općina Virje

Novosti


Natrag

Dani kruha u Dječjem vrtiću „Zrno“

  • Novosti
  • Objavljeno: Četvrtak, 13. listopada 2016.

#

U vrtiću „Zrno“ , 12. listopada 2016.g., obilježeni  su Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

Vrtić je posjetio vlč. Ivica Bačani koji se kroz razgovor i molitvu kratko družio s djecom nakon čega je uslijedio blagoslov ukusnih proizvoda od brašna koje su djeca donijela u vrtić. Nakon blagoslova djeca su blagovala fine kolače, peciva i kruh s kojima  su također na kraju dana počastili i svoje roditelje koji su zaslužni za bogato popunjen i lijepo aranžirani stol.

Dio blagoslovljenih proizvoda vrtićanci su podijelili s velečasnim, časnama, djelatnicima Općine, starim i nemoćnim mještanima te dragim djedovima i bakama koji su smješteni u domovima i udomiteljstvima za starije i nemoćne osobe u Virju.

Istog dana, Društvo Naša djeca Virje je, već tradicionalno, provođenjem akcije „Jabuka na dar“ svako vrtićko dijete darivalo slatkom jabučicom.

U četvrtak, 13. listopada 2016., djeca mješovitih skupina „Cvjetići“ i „Leptirići“ su sa svojim odgojiteljicama posjetila pekare „Virje“ i „Kajtazi“ gdje su imala prilike vidjeti i ponoviti kako nastaju razni proizvodi od brašna, a s aktivnostima miješenja tijesta i izrade vlastitih kolačića i kruščića nastavljaju i u narednom razdoblju.

Skip to content