Općina Virje

Novosti


Natrag

Dajmo djeci korijene i krila

  • Novosti
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 15. travnja 2019.

#

U petak, 12. travnja 2019. godine u Dječjem vrtiću “Zrno“ Virje održan je odgojno obrazovni projekt “Dajmo djeci korijene i krila“ kojeg zajedno provode Etnografski muzej iz Zagreba i Radio Kaj.

U okviru projekta, vrtiću i djeci donirane su tradicijske drvene igračke s ciljem da se djeci pokaže naša tradicija i korijeni te da im se u daljnjem obrazovanju i napretku daju krila.

Igračke su ravnateljici Maji Šobak svečano uručili zamjenik župana Ratimir Ljubić, načelnik Mirko Perok i Mirjana Drobina iz Etnografskog muzeja iz Zagreba dok je Valerija Osrečak Ključarić iz Narodnih novina uručila prigodnu donaciju likovnog materijala za djecu.

Zahvaljujemo Ministarstvu kulture Republike Hrvatske, tvrtkama Janaf i Narodne novine te Županiji Koprivničko križevačkoj što su nam omogućili sudjelovanje u ovom hvalevrijednom projektu, a o tradicijskim igračkama iz spomenute donacije dovoljno govori to što ih je UNESCO uvrstio na reprezentativnu listu zaštićene kulturne baštine te smo sigurni da će ih polaznici našeg dječjeg vrtića s veseljem koristiti u igri.

Skip to content