Općina Virje

Novosti


Natrag

Bake i djedovi u Dječjem vrtiću „Zrno“

  • Novosti
  • Objavljeno: Utorak, 03. listopada 2017.

#

U ponedjeljak, 02.10.2017., u vrtiću je povodom Dječjeg tjedna (02. – 08.10.)  i Međunarodnog dana starijih osoba (01.10.) održano već tradicionalno druženje djece te njihovih baka i djedova. Ugodno vrijeme koje su zajedno proveli bilo je ispunjeno najprije jutarnjom tjelovježbom, a zatim  pjesmama, plesom, pričama koje su pričale bake i djedovi, razgovorima, igrom i zajedničkim likovnim aktivnostima.

Ovogodišnje aktivnosti bile su vezane uz projekte pa su tako u mlađoj skupini „Ribice“ aktivnosti bile povezane uz obitelj: bake i djedovi su donijeli vlastite stare fotografije koje su predstavljali drugima i o njima razgovarali te su izrađivali obiteljska stabla.

U srednjoj skupini „Cvjetići“ bake i djedovi donijeli su razno ljekovito bilje te su razgovarali o nazivima i načinu korištenja određenog bilja, a na kraju su se okušali u crtanju prikupljenog ljekovitog bilja.

U starijoj skupini „Leptirići“ aktivnosti su bile vezane uz stare običaje te su djeca izrađivala jastuke od perja, okušala se u crtanju perom, slaganju „zdenca od kocenja“ i drugim starim društvenim igrama.

Djeca, bake i djedovi vidno su uživali u vremenu provedenom zajedno u lijepom druženju, igrama i zabavi. Druženje je svima prebrzo prošlo pa su svi zajedno zaželjeli još ovakvih susreta kroz godinu.

Skip to content