Općina Virje

Novosti


Natrag

Aktivnosti u Dječjem tjednu

  • Novosti
  • Objavljeno: Utorak, 07. listopada 2014.

#

Jučer je u Narodnoj knjižnici Virje Društvo Naša djeca Virje organiziralo povodom obilježavanja Dječjeg tjedna pričaonicu za djecu. Pričaonica je organizirana u sklopu kampanje „ Čitaj mi!“ i potiče djecu na čitanje i slušanje priča. Okupljena djeca su u Knjižnici slušala priču „ Zauvijek prijatelji „ koju im je čitala Danijela Večenaj, voditeljica kreativne skupine „ Iskrice „.

Osim najstarije vrtićke skupine, pričaonici su prisustvovali i članovi Dječjeg foruma DND – a Virje sa svojom voditeljicom Natašom Sušanj te članice „ Iskrica“. Pričaonica je okupila 30-tak djece koja su prije čitanja priče razgovarala s voditeljicama o dječjim pravima, ali i obavezama te je tako i obilježen Međunarodni dan djeteta.

Djeca su nakon priče crtala na temu „ Moj najbolji prijatelj…“. Radovi okupljenih mališana stavljeni su u Virovski bobnjar kako bi i ostali mještani Virja mogli uživati u njima.

Održan Dan društvenih igara

Društvo Naša djeca Virje organiziralo je jučer u Društvenom domu Dan društvenih igara. To je još samo jedna aktivnost u nizu kojom DND Virje obilježava Dječji tjedan. Djeca su došla sa svojim roditeljima te se igrala s njima različite igre poput igara Čovječe, ne ljuti se!, Šah, Monopoli, Crni Petar, Memori, Mlin , Mau – mau i mnoge druge. Bilo je zabavno družiti se, razgovarati i igrati se. Neki su čak naučili i igrati neke igre koje do sad nisu znali. Sve u svemu bilo je jako zanimljivo i veselo.

Forumaši i Iskrice posjetili Hrvatsko društvo za osteoporozu – podružnicu Virje

Kako se 1. listopada obilježava Međunarodni dan starijih osoba Društvo Naša djeca Virje tom je prigodom željelo iznenaditi naše Virovke. Tako su Iskrice i Forumaši jučer posjetili članice Hrvatskog društva za osteoporozu u našoj Općini i zajedno s njima obilježili taj dan. Članice Iskrica i Foruma poklonile su svakoj članici po jedan origami cvijet koje su same izradile sa svojim voditeljicama. Osim što su ih počastili mandarinama, sokovima i ostalim slatkim stvarima, Iskrice i Forumaši su i sudjelovali u vježbama u paru. Vježbale su i predsjednica Društva Naša djeca Virje Martina Molnar, Danijela Večenaj, voditeljica kreativne skupine „ Iskrice „ te Nataša Sušanj, voditeljica Dječjeg foruma. Osim vježbanja bilo je tu i puno druženja, smijeha i veselja. Hrvatsko društvom za osteoporozu – podružnica Virje i Društvo Naša djeca Virje ovom su prilikom dogovorili i neke zajedničke aktivnosti te nastavili daljnju uspješnu suradnju. Velika hvala i njihovoj voditeljici Martini Cik što je čuvala tajnu i što je dolazak Iskrica i Forumaša zaista bilo iznenađenje okupljenim članicama. Veselimo se ponovnom susretu!

Održana 3. sportska olimpijada

Društvo Naša djeca Virje održalo je u srijedu na sportskim terenima iza škole treću po redu, Sportsku olimpijadu. Olimpijada je održana kao jedna od niza aktivnosti u Dječjem tjednu, a okupila je 60 – tak djece i njihovih roditelja. Kako je vrijeme bilo sunčano i toplo, zaista se odazvao velik broj djece. Osim štafetnih igara i igara brzine i spretnosti igrale su se još igre Ribara i mreže, Graničar, potezanje užeta i naravno, skakanje u vrećama koje je djeci bilo najzanimljivije. Oni slobodna duha odigrali su još i nogomet i košarku. Sve u svemu lijepo smo se družili i igrali i s velikim nestrpljenjem čekamo iduću Sportsku olimpijadu.

Posjet Bjelovarskog kazališta

Jučer je u Novom društvenom domu gostovalo Bjelovarsko kazalište s predstavom Zavrzlame s vremenom. Time je Društvo Naša djeca Virje nastavilo s još jednom aktivnošću u sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna. Ovim gostovanjem Bjelovarčana nastavljena je uspješna i dugogodišnja suradnja s Društvom Naša djeca Virje. Osim djece i mališana iz vrtića predstavu su došli pogledati i roditelji i bake, a prisutnima se nakon predstave obratila i predsjednica Društva Naša djeca Virje Martina Molnar.

Skip to content